2009-02-25

Sjuk som fn..

Mhm.. har inte hänt så mycket och nu orkar jag inte riktigt skriva. Har åkt på ngn infektion i kroppen.. Ont i halsen, feber, hostar blod... täppt i hela huvudet.. Tja allmänt jävligt just nu.. :(

2009-02-11

Min första lockräv

Nu kan jag också kalla mig rävlockare!

I går kväll fick jag skjuta min första räv på lock. Hade egentligen tänkt att sitta på gris, men ändrade mig och pratade med grannen här hemma och frågade om jag fick skjuta räven jag har haft här hemma runt huset. Bara skjut, sa han.. :)

Så framåt halv tio så tog jag bössa och gick en runda.. Hade ju sett denna räv ett par gånger och hade en tanke om var han tänkte komma. Så jag satte mig på en stenmur med utsikt ner över vägen åt ena hållet och utöver åkrarna på andra hållet. Vinden låg utmed stenmuren, ner mot vägen..

Provade locka ett par gånger först, men utan framgång. Sen fick jag höra räven6-700m bort då det gick och skrek. Satte mig ut mog åkrarna och lockade lite, men det var liiite för mörkt och för lite snö.. Så jag tystnade en stund och kikade rutn lite..

Då fick jag se räven komma på vägen.. ca 130m bort! Snurrade runt och fick in den i kikaren, men då vek den ini skogen, på andra sida vägen. Troligen mot grannens grisåtel.

Så jag smög fram ut med stenmuren för att få lite mer rent håll och började locka. Ett par tre harsrkik och sen tyst. Då fick jag höra räven tassa i eklöven nedanför vägen. Provade ett par muspip och den kom rätt snabbt över vägen och upp på åkerkanten där ajg satt.

Hade väl 60 m rakt framifrån med bra stöd. Höll mitt i , men kom lite högt, men den gick inte en cm. En hyggligt stor hanräv som jag smög bort och hängde på grannes garagedörr.

Får se om han uppskattade det hela.. :)

Har bild i telefonen som kommer när jag hittat sladden så jag kan få över bilden.. :/

2009-02-08

Liten runda i skogen

I går tog jag en liten runda i skogen. Tanken var att locka fram ngn räv. Var blött som tusan och mest blöt snö överallt och vinden snurrade hela tiden.. :(

Hade varit en del räv i rörelse, men det är inte lätt att få fram dem med harskrik när de löper. :(

Såg lite slag efter älgar iaf samt ett rådjur som ngn hund hade jagat. Visade sig vara en unghund, stövare som syndat.. :/

Idag blir det nog innre tjänst och ev en sväng grisvak i kväll.. Om nu grisarna behagar visa sig ngn gång!

2009-02-06

Bilelände och fredag

Jaha,. glad i hågen försöker man ta sig hem lite tidigare idag.. Ska bara in och handla lite först.
Men när jag ska köra iväg från affären.."Kadonk" så krachar bromstrumman och jag komemr varken fram eller tillbaka.

Och barn som ska från dagis, och en hel del planer för helgen... :( Hade turen att kunna låna skåpbilen på jobbet iaf. Men bilfan står ju där och kan inte tas från parkeringen. Så nu lutar det åt att jag skiter i det hela och låter bilverkstan här hemma få i uppdrag att köra dig, plocka trumman och fixa skiten.

Är så trött på bilar!!

2009-02-05

Ny arbetsgivare..

Jaha.. idag har jag fått en ny arbetsgivare.. Eller rättare sagt min nuvarande arbetsgivare har fått en ny ägare. så nu får vi se om vårt lilla bolag får vara kvar eller om vi slukas i den allmäna jätte koncernen.

Jag tror vi klarar oss.. Vi är lite för bra för att läggas ner. :)

Och nu ska jag sätta mig och göra en direktleverans till en kund som behöver en massa prylar. Man märker man jobbar på ett mindre företag, då man som inköpare får erbjuda sig att köra med leveranser. :) Men det är ju det som är rätt roligt..

2009-02-04

Lampa för vildsvinsåteln.

Jag fick ju i alla fall upp lampan hos min far. Nu är det bara själva justeringen som är på gång. :)

Givetvis glömde jag min kamera hemma, så dokumentatione är inte komplet.

Lampan jag använde mig av är den här. Och den verkar fungera bra! Finns ju ett par fördelar med den. Bara lyfta i lådan och använda, dvs inget konstigt ombyggande. Den är ju till et rimligt pris. Och om inte batterierna skulle vara laddade en dag, så byter man till vanliga batterier , vilket är busenkelt.

Nackdelen är att den inte är helt rgnskyddad, men jag löste det med ett enkelt plasttak till lampan.

Sen finns det ju de som inte tror man ska ha rörelsevakt på lampan, och att grisarna blir skyggare. Jag är itne övertygad om det..Kan de vänja sig av att det lyser, kan de vänja sig vid att lampan tänds.!

Denna lampan sitter nu på en planka, 4 m upp mot en gran ungefär 5 m från foderspridare.

Jag har iofs en tanke om att bygga om det hela, då nu ställningen till tunnan har raserats lite av grisarna. Tanken är då att sätta 2 lampor vid foderspridare som är riktade neråt.

Men är itne helt övertygad om det.. Blir ju bättre ljus om lampan är en bit bort.

Och lyset var fullt tillräckligt starkt. Det behövs ju inte så mycket... :)

2009-02-01

Söndag

Idag är det slut på rådjursjakten och grisjakten med hund. Nästan så det känns som att det faktiskt är ganska skönt..

Så idag ska jag ut i skogen en runda. Ska med barnen till mina föräldrar en sväng. Ska försöka få upp en lampa vid min fars grisåtel. Ev ska vi dit med ett torn också, om vi hinner med det. Jag har ju ett färdigspikat som står hos min hovleverantör. :)

Ska se om det blir bra med lampan, och ta med mig kameran och dokumentera.

Sen är tanken att jag ska sätta mig och blåsa på lite rävar. Är faktiskt riktigt sugen på det då det var faktiskt riktigt spännande!

Lasse i Skurebo fick en snilleblixt häromdagen. Han ska dra ihop ett gäng från Jaktsnack och köra lite lockjakt på räv en helg i nu framöver. Blir vi många så kör vi nog även lite på våra marker hemma. Vore ruskigt skoj om man blev ett rejält gäng och kunde se om vi fick något resultat med en tvådagas övning. Någon som är sugen på att hänga på och locka räv i småland framöver så skicka ett mail! :)

Nähä.. dags att plocka ihop alla prylar!