2009-02-11

Min första lockräv

Nu kan jag också kalla mig rävlockare!

I går kväll fick jag skjuta min första räv på lock. Hade egentligen tänkt att sitta på gris, men ändrade mig och pratade med grannen här hemma och frågade om jag fick skjuta räven jag har haft här hemma runt huset. Bara skjut, sa han.. :)

Så framåt halv tio så tog jag bössa och gick en runda.. Hade ju sett denna räv ett par gånger och hade en tanke om var han tänkte komma. Så jag satte mig på en stenmur med utsikt ner över vägen åt ena hållet och utöver åkrarna på andra hållet. Vinden låg utmed stenmuren, ner mot vägen..

Provade locka ett par gånger först, men utan framgång. Sen fick jag höra räven6-700m bort då det gick och skrek. Satte mig ut mog åkrarna och lockade lite, men det var liiite för mörkt och för lite snö.. Så jag tystnade en stund och kikade rutn lite..

Då fick jag se räven komma på vägen.. ca 130m bort! Snurrade runt och fick in den i kikaren, men då vek den ini skogen, på andra sida vägen. Troligen mot grannens grisåtel.

Så jag smög fram ut med stenmuren för att få lite mer rent håll och började locka. Ett par tre harsrkik och sen tyst. Då fick jag höra räven tassa i eklöven nedanför vägen. Provade ett par muspip och den kom rätt snabbt över vägen och upp på åkerkanten där ajg satt.

Hade väl 60 m rakt framifrån med bra stöd. Höll mitt i , men kom lite högt, men den gick inte en cm. En hyggligt stor hanräv som jag smög bort och hängde på grannes garagedörr.

Får se om han uppskattade det hela.. :)

Har bild i telefonen som kommer när jag hittat sladden så jag kan få över bilden.. :/

5 kommentarer:

Sparris sa...

Grattis....hoppas grannen inte tar det som ett maffiahot bara hehe ;-)

Isac´s JaktBlogg sa...

Snyggt jobbat. Mer småvilt i marken. Intressant att du kör olika pipor.

UR sa...

Sparris:
Nope, ingen fara.. han var rätt nöjd att bli av med en räv. Spår efter två i natt på samma ställe, så det blir ev ett nytt försök idag.. :)

UR sa...

Isac: Anväder faktiskt bara en pipa. Muspipen gör jag utan pipa och bara pressar ihop läpparna och piper.. Funkar riktigt bra faktiskt och sonen här hemma tränar för fullt! :)

Fredrik sa...

Stort grattis!! En död räv är en bra räv. ;)