2009-12-22

En liten uppdatering

Hua vad jag är dålig på att skriva just nu!

Men jag får väl skylla på att jagande tar en hel del tid jsut nu.

Senaste äventyret var iofs kanske itne mycket att berätta om. Egentligen en helt vanlig jaktdag! :)

RW var uppe och gästspelade lite. Märkligt för en skåning att det är mindre snö i småland än i skåne!

Tanken var att jaga gris och rådjur med min Dina och ytterligare en wachtel. Det var kallt och kruttorr pudersnö, vilket nog itne gjorde saken lättare. Första såten var helt tom och då menar jag verklgien tom! Dina gick iofs kanonbra i söket och mot hennes normala skoputs fasoner med turer runt en minut eller så, så låg hon ute 5-10min i stöten! Men som sagt, helt resultatlöst..

Andra såten hamnade jag i en tämligen nyröjd plantering som inte höll några som helst djur heller.. :( Men hon hittade iaf ett rådjur som stod i kanten och drev detta med bra tryck i drygt 20-25 min. Sen var det lite knepigt att komma tillbaka, av någon anledning, men tillbaka kom hon iaf.

Sista såten vi gick med Dina så vet jag inte vad hon sysslade med.. Hon gick och väckskallade på gamla älgslag!? Som avslutades med att komma skallandes i mian spår.. Fn vet om hon inte hade fått snö i hjärnan.. :/ Till slut pillade hon upp en hare som passskytten inte ville skjuta, så då visslade jag av henne och så var den dagen slut. Vi såg en hel del älgar även ett och annat rådjur, men inget som vill vara så när så vi kunde skjuta. Vildsvinen lyste med sin frånvaro, men jag har iaf varit ute och fyllt upp min ena spridare nu och hoppas jag ska kunna komma ut någon kväll. Men det här julandet tar ju en hel del tid så fn vet om det blir före annandagen.

Vill även skicka en jaktlig hälsning till min farbror som jag nog vet aldrig kommer läsa här, men kanske tanken kan räknas? Det gör lite ont i en då man ser någon som man jagat med sedan man var liten parvel som blir sjuk och blir liggande på sjukhus. Men jag jag hoppas innerligt att saker ska vända.

Inga kommentarer: