2009-03-22

Viltvårsplaner

Jaha.. jaktlig lågsäsong.. :/ Vad gör man då?

Jo, man planerar inför hösten! Mina planer ser ut som följer:

Ska flytta en foderautomat , bygga nyställning och bygga in ett torn och hoppas att grisarna hittar dit. Och som jag brukar så ska jag upp med en saltsten där samt två fågelholkar. :)

Ska även flytta ännu en automat och sätta den där vi bara haft en fodertunna tidigare. Ska dit med en ny saltsten också. ÄVen denna behöver en ny ställning.

Sen ska jag upp med ett torn där jag nu har matat i snart ett år. Tornet står klar och ska bara flyttas ut och byggas in. Även här ska det dit en ny saltsten. Också här ska det byggas ny ställning då grisarna demolerat den gamla. :(

Sen har jag ett antal pass som jag ska göra iordning. Det ena ska få en saltsten samt en lastpall att sitta på, med skjutstöd och maskering.

Har även planer på att börjar reka ut ett antal rävlocksplatser och bygga gömslen till dessa...

Och nu har jag ju en son som är väldigt taggad och hjälpa till. :) Även om en 4,5åring kan ha vissa brister i tålamod. :)

Måst eju köpa en spridare till.. :/ Svider hos en smålänning.. Det blir nog en digital variant med vanliga AA batterier. Kostar inte så mycket och man måste ju prova lite av varje.. :)

1 kommentar:

XJAKT sa...

Du verkar ha planerat bra!
Själv skall vi restaurera ett viltvatten till. Det kommer bli spännande.