2009-06-28

Världens felskjutning!

Den lokala blaskan tar titt som tätt upp jaktrelaterade nyheter.. och händelser, får man väl säga...

Senast i raden är det HÄR. Det är lätt att säga att detta är helt osannolik att göra ett så grovt misstag, men utan att veta mer än vad som står i tidningen vill jag inte uttala mig om det. Även om man blir väldigt fundersam. Klockan 04.00 är det helt ljust, och antagligen så var det väl busk och ssådan i vägen. Och ibland spelar ju hjärnan ett och annat spratt.

Man kan ju bli ruskigt uppröd att någon med skjutvapen gör ett misstag och inte ser vad de skjuter på. Kanske med rätta, men som sagt.. fel kan inträffa. Tänk alla dessa olyckor där bilister kör över folk, kör rakt ut i en korsning etc, och alla de säger att det inte såg cyklisten, bilisten osv. Detta händer nog i princip varje dag och alla dessa framför projektiler på ett antal ton, varje dag, överallt.

Med detta menar jag inte att försvara älgskytten på några vis, utan mer visa på att farliga och dödliga misstag görs varje dag. Och det är lika beklagligt och utan ursäkt varje gång.

Rakryggat av skytten att anmäla sig själv!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte faen tar man fel på en älg och ett vildsvin om man är någotsånär nykter och omdömesgill.
Men detta är den nya generationens jägare som för allt i världen MÅSTE avlossa skott, skjuta något.

Det är bara att (som medlem) gå in och läsa lite i jaktforumet jaktsnacks jaktdagbokssida för att förstå vilket svineri som man håller på med i skogen!
Det man kan läsa där är rena ynkedomen och pekar tydligt på att något inte står rätt till inom jägarkåren.

Vicks sa...

Tråkig historia. Men som du säger ärligt av karln att stå för sitt misstag, även om det är svårt att begripa hur det kan gå så fel.:-/

U.R sa...

Bäste Anonyma Stockhomare!
Synd du inte kunde skriva ut vem du är och stå för det du skriver.

Att du angriper skribenter på ett forum som inte har en möjlighet att förklara sig är beklagligt.

Det voer intressant om du kunde peka på några exempel på dessa "svinerier"?

Att det skulle vara något som hör yngre och nya jägare till är nog mer något som bara utgår från dina egna fördomar och okunskaper...

Mvh

Brändebo jakt sa...

För mig är det helt obegripligt att se fel på en älg och ett vildsvin...Man måste ju avlossat när man bara sett typ ett par ögon. "Ett välriktat skott" står det men vad jag vet och fått lära mig så skiljer träffpunkten på ett vildsvin och en älgkalv en halvmeter i höjd väl?