2010-05-04

Vargkriget-> Vidare funderingar

Hoppsan!

Det verkar som det uppstod ett svart hål i media ang den sk dokumentär som gick härom kvällen!

De enda som skriver och tycker om filmen verkar vara bloggare som antingen är jägare och är förbannade eller rovdjursivrare som är förbannade.

Kanske är detta något av det bästa som hänt oss jägare? Plötsligt får vi jägare och rovdjursvännerna (svårt med ett bra epitet på dessa då faktiskt vi jägare också innnefattas i vänenr av rovdjur, men inte på samma premisser) en gemensam fiende och någon att ondgöra oss över. Även om våra mål är skillda så är ilskan och irritationen genuin mot de som påstår sig systematiskt tjuvjaga varg!

Nu var väl ovan teori väldigt tillspetsad, men det är ingen främmande tanke.

De enda som ännu inte öppen har tagit kraftigt avstånd från illegal vargjakt är Jägarnas Riksförbund? Samtidigt då filmaren ordagrant sa att alla de som deltog i filmen var medlemmar i förbundet? Givetvis tas det upp i deras internet organ, men inte ett ljud om att förbundet tar kraftigt avstånd från illegal jakt!

Men däremot hänvisar man till att det finns föreningsfrihet i landet...

Vore det inte på sin plats för Fru Ordförande att göra något konkret snart?

Jag är fortfarande övertygad om att de som var med på filmen säkert försöker skjuta vargar, men nätverket de pratar om finns inte. De har inte heller dödat några 20-25 vargar. Med tanke på deras metoder så kan de möjligen skrämma någon varg i någon timme, men inte mer..

Så frågan kvarstår.. Varför nu ställa upp i en film om detta?

Trodde de att man skulle få en ökad förståelse för att man itne vill ha vargar?
Vill man få ökade resurser till att polisen ska jaga tjuvjägare?
Eller var man så enfaldigt så man trodde att de skulle bli hjältar?

Den frågan kvarstår iaf..

4 kommentarer:

Inga M sa...

Jag är också väldigt förvånad över mediatystnaden efter filmen. Kanske den av många betraktas som en pinsamhet som får gå snabbt förbi. Den och dess innehåll är svårt att försvara. Eftersom det finns grund för åtskillig kritik mot just journalisterna i sammanhanget, de som låtit sig luras, så kanske kollegorna i andra media väljer att vara skonsamma. Kåren håller nog ihop.

Jag väntar också på ett avståndstagande gemensamt för JR, det finns i en bisats på deras hemsida, men inget tt-meddelande.

Vore starkt att få ett gemensamt avståndstagande både från Jägarorganisationerna och bevarandeorganisationerna. Likaså mot hoten mot tjänstemän som jobbar på med rovdjur och då menar jag både dem på Länsstyrelserna som är anställda myndighet och av de tjänstemän som jobbar på exempelvis jägareförbunden samt mot de hot som utdelats mot dem som jagar varg legalt.

Tack för tips om FB! Det ser ut som om spekulationerna pekar åt ett och samma håll än så länge.

U.R sa...

ja du Inga.. Det ska bli spännande att se var detta slutar..

Zorted & Me sa...

Jag tror du har en poäng, stollar är de med all säkerhet men sanningshalten kanske det är lite si och så med. Nog borde det väl ha uppmärksammats tidigare annars? Men som du skrev hos mig - frågan har ju enat jägare och jaktmotståndare - inget ont som inte har något gott med sig?

/M.v.h Anne från Zorted & Me

Karpstryparn sa...

Nej, de idioter som var med i filmen skulle inte kunna döda vargar, även om de skulle vilja.

Svar: Angående dokumentären så är det ju i efterhand mycket som talar för att det hela var fejk, jag syftar nu på själva nätverket. Personer som de som var med i det skulle tydligen aldrig klara av att göra de saker som de gjorde, journalisten som gjorde filmen sägs ha blivit grundlurad. Däremot finns det ju människor med de åsikterna som medlemmarna i det påstådda "nätverket" har. Angående gemensam fiende: Absolut!