2008-12-16

En annan jaktdag..

Har ju fler dagar att berätta om.. :)

Jag var och jagade med en av min hunds valpar.. Anja. Jäkla hund att jaga grisar iaf! :)

På en jakt för lite sen så hade vi en passkytt som sett minst en gris gå förbi honom. Jag var närmast och kom ner med Dina där. Iofs var hon ganska sliten då hon varit ganska nära att drunkna då hon gick igenom isen! Hade som tur en passkytt som kunde hjälpa till lite snabbt.

Oavsett så kom jag till hygget där han sett grisen. Dina var så där snabb i söket så där på eftermiddagen.. :/ Men hon tog löpan iaf och rotade sig ner över hyggen och ner i ett stormbröte. Där anslöt även Anja, då David vad på väg över ett berg mot mig. Båda hundarna började på att skalla och rota runt i bröten som nog var 10-15 träd med vältor som låg kors och tvärs. Till slut gick de båda in från varsitt håll och då rasslade det till och det gick ut en gris åt vardera håll. Jag var med på den ena grisen och hade den i rödpunkten men precis då jag skulle nypa till så såg jag i ögonvrån att Dina komma kutande och som tur var hade inte signalen till avtryckarfingret inte kommit fram.

Båda hundarna skötte sig föredömligt och valde varsin gris och drev ut. Och som vanligt så var det ingen som vågade skjuta när dekom till passkyttarna.. :(

4 kommentarer:

XJAKT sa...

Vilket fint hundjobb! Likadant i tidigare inlägg. Du kan verkligen vara glad över så duktig hund/hundar.

Isac´s JaktBlogg sa...

Var det nåt fel på grisarna eftersom ingen av passkyttarna sköt???

Kul med duktiga hundar, bara lyfta på hatten....

Isac´s JaktBlogg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
UR sa...

Xjakt:
Jo, ibland lyckas hundarna.. :)

Isac
Mhm. jag hade samma fundering! Tror ngo det var lite överdrivet försiktig och tämligen ovana vid grisar.