2010-01-03

Det där med vargjakt..

Ok, blev ingen vargjakt för mig. Tråkigt, men inte helt oväntat..

Det verkar också som att mellandagarnas nyhetstorka drabbar oss jägare. Mägnder med olika sk "debatt inlägg" om att vi jägare är blodtörstiga mördare. Man blir lite mörkrädd då man inser hur verklighetsfrämmade och asfaltsskadade många människor har blivit!

Personligen tror jag att vargjakten är det som gör att vi faktiskt kommer kunna ha en vargstam i Sverige!

Det är ju de facto inte vi jägare som bestämt vi ska jaga varg. Det är ett beslut från regeringen och vi jägare exekverar beslutet. Hur kan då vi jägare bli boven i dramat?

Såg även något blogginlägg från någon ungdomdspolitker där han fördömde regeringens beslut då de hade gett med sig till den "onda jägarlobbyn.." Ett sådant inlägg är inget annat än en en politiker wannabe som vill synas. Ingen fakta och bara populistiska åsikter. Tämligen patetiskt!

En annan fråga som man kan fundera på ang gårdagens vargjakt, är vi jägare så kunniga att vi helt enkelt skjuter 10% av den uppskattade vargstammen på 12timmar? Eller har man räknat fel på antalet vargar som finns i Sverige?

Det kan vara så, men jag är personligen övertygad om att det är frågan om att man i detta fallet har ruskigt bra koll på var vargarna fanns innan jakten började! :)

Det ska bli intressant att följa hur effekterna av vargjakten blir. För egen del tror jag att acceptansen för vargen ökar medans däremot tillväxten kommer att vara oförändrad. Kanske kan vi rent av få en minskning i antalar dödade och skadade tamdjur?

11 kommentarer:

Tony sa...

Patetiskt
90% av alla jägare jagar för dödarinstinkten. Jagar inte för mat,jagar inte för avskjutning. Sen hör man en del "gillar ju att vara ute i naturen" så j-vla sjukt, kan man inte vara ute i naturen utan att skjuta hjälplösa djur o ha geväret med sig??
så fruktansvärt patetiskt .

U.R sa...

Tony, det vore intressant om du kunde utveckla dina siffor lite? 90% som jagar för "dödarinstinkten", låter som du mest fabulerar och hittar på. Du verkar ha väldigt lite kunskap om jakt och jägare, men ta reda på mer så skulle vi nog rent av kunna ha en givande debatt.

Tony sa...

Nu pratar vi inte om jakt pga av matbehov eller absolut nödvändig avskjutning. Utan om alla dessa tusentals jägare,alltså merparten, som ser fram emot höstens jakt som årets höjdpunkt,nöje och glädje. Tror du att de flesta gör det pga att de har sånt enormt behov att hjälpa landet med detta?? Näe, skulle inte tro det. Man ser jakten som ett rent nöje och egostimulans. Sen kan du säga vad du vill.Gå med i en skytteklubb isället o skjut på döda objekt,men det är väl inte lika upphetsande förstås.!! 12000 jägare vill skjuta 25 vargar. Vad säger det dig??? Patetiskt och mot allt det du ev har som argument.Kunskap om jakt o jägare??? Behövs nog inte med sån fakta o vetskap om hur vissa människor njuter av dödande.Men fortsätt du i dina drömmar o tro ngt annat.

Tony sa...

Glömde en sak. Varför var det så tråkigt att det inte blev ngn vargjakt för din del?
Tror du inte att det finns tillräckligt med jägare att klara av de vargarna som skulle skjutas?
Eller missade du kicken av att ha dödat en varg? Snacka om att avslöja sig själv...så j-vla sjukt..

Nordjämten sa...

Varför skall det jamt och ständut klagas på oss jägare och vår fritidssysselsättning? Vad har jägare gjord dig Tony? Har du någonsin ätit en köttbit? Vet du hur den köttbiten kommit till ditt matbord? Kom inte här med en massa jävla tomma argument om att din åsikt och din fritidssysselsättning är bättre än min och U.R's, för alla har vi vår lagliga rätt att utföra den, utan att vi skall måsta ta sådan skit från sådana som dig.

Ithala sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
U.R sa...

Ithala, du är välkommen at kommentera, men jag undanber mig reklam och upprop. Därför är din kommentar raderad.

U.R sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ithala sa...

Ok, det var tråkigt att höra. Förövrigt var det varken reklam eller ett upprop. Det var angående en manifestation mot vargjakt som jag ville upplysa om :) Trodde att det kanske fanns ett intresse för det. Men jag respekterar ditt beslut.

U.R sa...

Ithala, Jag förstod vad det var frågan om, men då jag är ganska övertygad om att de läsare jag har på den här bloggen till största delen tillhör de som faktiskt är FÖR vargjakt(precis som majoriteten av Sveriges befolkning) så blir det lite paradoxalt. :)

Ithala sa...

Haha, ja det förstås. Men jag tror att du vet att väldigt många som är EMOT läser vad sk "motståndarsidan" funderar på. Men du har rätt i att det är lite väl paradoxalt. Lev väl!