2010-01-19

Lite om helgen..

Blev inget jagat i lördags då vi hade lite sjuka barn och en del att göra hemma.. En ganska vanlig företelese verkar det som just nu.. :/

I söndags så var jag och kusin ute iaf. En hel hoper snö och blåsigt som fn, men skam den som ger sig!

Tanken var att skjuta älgkalv i första hand och gris i andra hand. Något som lille hund inte riktigt fattat.. :( Han väljer numera ALLTID gris i första hand. Så även i söndags..

För att göra en lång historia kort så hade vi 4-5 timmars ståndskall/gångstånd. Vi var under 25m på ståndskallet 5-6 gånger, men utan att kunna skjuta.. :( Riktigt spännade jakt, men som slutade oturligt med att Ekko fick sig en bete i sidan. Verkar som det inte var några allvarliga innre skador, mer än en blodansamling vid ena njuren som veterinären trodde skulle gå ner av sig självt. Han är iaf opererad och blir konvalecent för resten av denna säsongen, skulle jag tro..

Just nu vräker det ner snö igen.. Rådjuren får nu det lugnt till nästa år. Nu matar jag dem i stället! På tal om att mata vilda djur.. Tänk så många som ondgjort sig över vargjakten och vi elaka jägare, undra om de har gjort ett enda handtag för att underlätta för djuren nu? Eller vid rovdjursinveteringarna.. Varför är det bara jägare som ställer upp dessa dagar? Är det kanske lätt att skrika rakt ut på internet, i skydd av sin anonymitet utan att behöva göra ett handtag i verkligheten?

1 kommentar:

Magnus sa...

Vi har jagat en hel del gris hemma i trakterna med nu. vi har ännu inte skjutit något de hittar vägar förbi passkyttarna varje gång...

ang Wachtel så kommer det där frågebrevet till dig jag pratade om för lääänge sedan förhoppningsvis snart. Sen träffar vi ju gärna hunden i verkliga livet med :)

vi kanske skulle titta på en jakt ihop i vår? Jag kan höra lite hemmavid