2010-01-21

Vargjaktsdebatten och dess kombantanter

Efter att ha tvingat mig själva tt se lite på debatten om vargjakt på TV4, så är jag nu helt övertygad. Jägarns Riksförbund är absolut den största jaktfientliga organisationen som finns! Trot om man vill, men med deras sk insats i vargdebatten i går så satte de nog absolut punkt för en jaktlig förvaltning av vargen.

Glöm Naturskyddsföreningar och alla andra populistiska föreningar som försöker svärta ner jägare. Vi har JRF som själva gör vad de kan för att rasera allt förtroende för oss jägare.

För övrigt så har jag slutat att titta på dessa debatter. Mest för att man bara bli irriterad på att tydligen är en högljud protest mer värd i media än en saklig och faktabaserad framställning.

En bra liknelse till VARFÖR vargjakten är en viktig detalj i vargförvaltning är följande:

Se vargstammen som ett glas vatten. Den genetiska variationen består av blå färg. Nu är vargarna väldigt ljusblått vatten. Men om man då häller ut 10% av vattnet och sedan ökar på med 5% ren blå färg så blir ju ALLT vatten mer blått! Därför är det viktigt att man skjuter av ett antal vargar INNAN återinplantering av nya gener börjar.

4 kommentarer:

L-Å Arvidsson sa...

Välkommen!
"För övrigt så har jag slutat att titta på dessa debatter. Mest för att..."
Har själv för läääängesedan inte ägnat så mycket tid till dessa debatter som pågår i media. Vi har forskarlag som arbetar oavbrutet med frågan, men det verkar som ingen lyssnar på dem och tar vara på den kunskap de införskaffat under alla åren.
Jagar själv i områden med varg och det är inte alltid det trevligaste.

U.R sa...

Det är ganska skrämmande hur lite fakta och forskning verkar betyda i dessa sammanhang.. :(

Det som också skrämmer mig är ju hur mediadrevet slår igenom mot oss jägare! Vi har bara genomfört ett riksdagsbeslut..

RW sa...

Vet inte om jag håller med dig till 100% men visst kunde han varit mer PK. Däremot förstod jag det som att han inte representerade RJ på riksnivå utan en avdelning av RJ och fäbo-bönder (hur man nu kan göra det samtidigt).
Förövrigt slog jag över till en annan kanal för det stod ganska snabbt klart att det bara var själva bråket som var intresant för SVT.

U.R sa...

RW
Problemt var nog att han framstod som en representant för ALLA jägare i Sverige. Spelar tyvärr för ltie roll om vi som jagar ser skillanden och nyanserna, då inte gemene man gör det.. :(

Jakten på oss jägare har ju tagit ganska onormal proportioner.. Nu ondgör sig ju Aftonskiten över att man har en luftgevärsbana i riksdagshuset då tydligen det skulle göra att vi jägare då komemr få igenom mer av våra viljor hos våra politiker.. :( Tänk om de granskade bilindustrin, telecom branchens lobbyingverksamhet i SVerige och inom Eu..