2010-01-14

Snö och kyla, hårda tider för viltet


Kallt som fn... snö i mängder på sina ställen. Det är ruskigt tufft för vissa djur i skogen nu så nu betalar sig nog en hel del av det jobb jag gjorde i våras . Alla automaterna har varit fyllda nu ett tag och det verkar som de även är välbesökta. Ett problem är ju, som vanligt, vildsvinen som har en tendens att vara ganska destruktiva i sitt foderletande.. :(

Är väl ett par hundra kilo som har körts ut nu och ajg tror ngo att rådjuren har fått en lite drägligare tillvaro. Rådjrusjakt med hund slutade vi med vid årskiftet då det blev för mycket snö.

Nu kommer jag inrikta mig på grisar och älgar med ställande hund, lite överallt i södra sverige.

Vi hade en bra dag i fredags! Tanken var att min kusin och jag skulle skjuta ett par kalvar hos en markägare som hade3-4 kvar. Vi hade en hel del spår efter kor och kalvar och släppte även på dessa. Problemet var att Ekko, inte ville jaga älg den dagen. Det var bara gris i huvudet på honom! :) Då hade ändå min kusin skjutit en älg för honom dagen innan. Hans 125 älg för övrigt.. Inte illa då man inte ens fyllt 40!

Hur eller hur så slutade fredagen med 4 skjutna grisar på två man. Ett ganska bra facit! Med lite tur ska vi dit i gentill helgen.. :)

Två av helgens grisar...

1 kommentar:

Skogswilden sa...

Längtar efter gris själv. Finns bara sporadiskt där jag bor. Men markerna norr om vänern är idealiska så de lär etablera sig så småningom - MEN DET TAR SÅN TID JAG VILL JAGA NU...