2010-04-21

Övning ger färdighet..

Jag tröttnade på att inte kunna skjutträna som jag vill och kom helt sonika på att ett 10m bana för luftgevär ska jag nog kunna klämma in i källare. För hustrun motiverades detta att sonen ville ju ha ett luftgevär! :)
Som vanligt så gör jag det enkelt för mig och ska jag ha något så är det NU. Så jag tog en runda till Jula och lät sonen peka ut ngt som nog kunde vara ok. Då han är sin fars son, så blev det givet vis något med syntetkolv. :)
1250 skott, 100 tavlor, kikare och kulfång och lite annat och vi kom väl undan med runt en tusenlapp ungefär. Jaha, tänkder då vän av ordning, varför köpa sånt billigt skit? Jo, det finns ju ett par enkla skäl:
-Tanken är att sonen ska kunna skjuta lite, och en sexåring tröttnar fort på saker och ting. Ingen idé att lägga massa pengar på det.
- Funkar en bössa för en tusenlapp till det jag vill ha den till, så varför inte. Rasar den efter ngt år köper jag en ny och är ändå inte uppe i hälften av vad ett mer kvalitetsgevär kostar, dvs ett helt annat resonemang än med mina egna bössor! :)
Å så upp med alla prylar och, jo det är onekligen rätt skoj! :) Sonen har ju på sexåringars manér inget tålamod. Då är det roligare att bara se på när pappa skjuter!
Och hua vad jag skjuter nu! då jag har tavlan uppe och bössan framme hela tiden, så är det liksom inga direkta förberedelser utan det är bara gå ner och skjuta. Och det roliga är att man märker att träningen ger resultat!
Även om jag bara står och maler med träffbilder på frihand, så är det ändock träning!

Nu skjuter jag ca 50-70 skott om dagen. Oftast rena träffbilder, men även snabbskott. Dvs stå och fixera målet och lägga an och skjuta, i princip i en rörelse. Och det gör nytta och träffbilderna kryper ihop allt mer. och slarvskotten (som ALLTID kommer) blir mer och mer sällan. Onekligen något som kommer vara nyttigt till hösten!
Bilden nedan är 15skott på 10m, från förra veckan
Denna bild är 30skott, frihand 10m från denna vecka. Gick lite högt denna gång..

Kanske man för sin egen skull ska ta och fota en tavla varje vecka för att se om det går framåt?

10 kommentarer:

Asle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Asle sa...

Bra å öve litt skytte ja. Du skyter jo mye - 50 skudd om dagen!! anbefaler kjörende villsvin, dvs villsvinblink festet på bil og lage en fin liten bilbane. Bra bilde på ormene, men uhuuuu....

Anders sa...

Ser ju bra ut:) ja träning är aldrig fel.

U.R sa...

Asle, fördelen med att skjuta med luftgevär är att det är så billigt!

Anders, Det är nästan skamligt enkelt och bra träning att mala på med luftgeväret! :)

Asle sa...

Luftgevär er billig og bra. Her er hva jeg mener med övelse på kjörende villsvin. http://www.youtube.com/watch?v=G0UQsiciU3Y

Fredrik sa...

Övning ger onekligen färdighet. Drog själv 150 bulor med 22:an häromdagen och de sista tycke jag gick bra bättre än de första. Synd att man inte har en källare. ;)
Ser ju väldigt bra ut på frihand. Du får lägga upp några fler bilder om några veckor så vi får se utvecklingen.

Jaktidiot sa...

Helt rätt tänk! Jag tycker du är ett föredöme med din inställning till träningen. Bra jobbat!

U.R sa...

Asle: Det såg rätt kul ut faktiskt!

Jag får nog pyssla ihop en bana. Jag har ju tillgång till en hel del motorer, styrningar etc så det borde gå. :)

U.R sa...

Fredrik: Jag tror det verklgien resultatet visar sig då man ger sig ut med studsaren och skjuter. :)

Vad som är intressant är att jag numera VET var mina slarvskott kommer hamna. Lite högt höger är tydligen standard. Det ska jobbas bort! :)

U.R sa...

Jakttoken, Du är alltför vänlig! ;)

En sak jag har funderat på då man skjuter träffbilder: Oavsett om man skjuter 50skott så är det trots allt det första skottet som är viktigt! Min nästa metod i träningen blir att kombinera med snabbskytte, med någon form av duellmål. Upp och så "pang". Och det ska ta där jag vill! :)