2010-12-08

Liten sumering av allt elände

Jo, det har varit rätt motigt de sista två åren.. Mycket elände som har hänt, faktiskt mer än man borde får på så kort tid.. Vi flyttade ju, vilket kanske inte direkt var något elände, men ganska omvälvande i alla fall.

Sonen har fått åka lite fram och tillbaka på sjukhuset. Han har lyckats med de mest ovanliga konstycken och sjukdomar. T ex är att sätta en vindruva i matstrupen inte det vanligaste, men väldigt smärtsamt och chockande för en 6 åring. Att sedan då få sövas och operera ut den är itne heller så kul. Tror itne det tog mer än ett par månader innan han fick åka in igen. FAst då var det itne så farligt tills att börja med. Lite feber och ont i magen, men sedan vaknade han mitt i natten och skrek rakt ut för han hade så ont i bröstet. Han drabbades av någon form av aggresiv lunginflamation. Och fick ligga med morfindropp och sådant hemskt. Var nog tur hustrun var där och inte jag...

Även söta frun har varit liggandes på sjukhus någon vecka. Någon form av blödning som gjode att hon fick en massa blod i bukhålan. Inte heler kanske helt vanligt, men väl aå allvarligt.

Även hundarna har ju haft ett ganska taskigt år. Inte nog med att två månader av förra årets jaktsäsong försvan med all snö, utan allt annat också. Dina skulle parats i början på året och var och ögonlyste henne. Men istället för bara ha med sig ögon utan anmärkning så fick vi även en remiss att snarast ta oss till djursjukhuset och operera bort elakartade juvertumörer. Så då la jag planerna för fler valpar, på hyllan. Men lyckades iaf hitta en valp som jag hade stora förhoppningar om. Kanontrevlig valp och med en jäkla fart! Men då hon var fem månader så blev hon plötsligt akut sjuk och fick avlivas samma dag. Det visade sig att hennes första lite mer seriösa tur i skogen resutlerade i att hon hade fått i sig lömsk flugsvamp och dog av förgiftning.

Tänkte skaffat en ny valp, men tappade liksom sugen när vi då i samma veva fick veta att sonens allergi hade blivit lite värre.

Har även haft det ganska motigt på jobbet. Mer och göra än vad man klarar av och haft svårt att få struktur i det hela.

Sen har vi haft en del andra struligheter i from av bilar som går sönder akut, vattenläcka i huset som vi inte sett slutet på ännu. Och stulna cyklar också! Där höll jag på att få krypa in i buren själv! Visade sig att cykelhandlaren jag köpt min cykel av, inte hade kolla att cykeln var anmäld stulen tidigare! Nu hade någon bara stulit dem och ställt dem ett par hundra meter från huset hemmma, så de fanns ju nere hos länsman. När ajg då ringe och berättade de var våra cyklar så tog det bara en kvart innan de ringde tillbaka och talade om att min cykel redan var anmäld som upphittad hos han som anmält den stulen FÖRSTA gången.. Så jag fick ringa cykelhandlaren jag köpt den av osv osv.. Men jag fick tillbaka cykeln och jag slapp sitta inne.

Finns mer småsaker.. Bommade på en älg för första gången i mitt liv.. Lyckades repetera sönder slutstycksspärren på studsaren.. igen.. Två av tre foderspridare har gått sönder, blev av med ett av våra jaktarrenden och så nu alla denna förbannade snö!

Så nog har det varit lite mottigt och jag har nog nästan glömt av hälften vid det här laget.

MEN, jag är rätt nöjd ändå. Jag blir inte så väldigt upprörd över saker längre i alla fall. Man får perspektiv på saker och ting i alla fall. :) Och nu är jag väldigt nöjd att jag faktiskt varit helt nikotinfri i mer än en månad! Jag börjar komma i fas i jobbet, även om det tar en hel del av min tid just nu och fan vet om inte snön sjunker ihop så man kanske i alla fall kan locka räv.

Så jag ser fram emot 2011 faktiskt. För sämre kan det väl inte bli, får vi väl hoppas? :)

10 kommentarer:

magnus sa...

Det var inget roligt år. Själv har jag varit sjuk från o till hela året, så 2010 går till historien som ett skitår.

bättre lycka nästa år!

Anders sa...

Ja då kan man förstå att du har tappat sugen, konstigt att all skit ska följas åt. Vi får hoppas på ett bra 2011. Ha det gott...
Anders.

Anders sa...

Låter som om det är bäst att bryta ihop och komma igen. Helt rätt har du i att det kan fan inte bli värre. Gott nytt 2011 ;)

Anonym sa...

Varje gång du läser dödsannonserna i tidningen och du inte finns med där ska du vara glad!

annobert sa...

Säger då d... Jag behöver inte skriva blogg själv, bara hänvisa till din! Med skillnaden att d e jag som är sjuk.

Sonen har vart sövd 10 gånger på sina 4 år och hundarna har kostat en halv förmögenhet...

Jaktmässigt är det utan tvekan min sämsta säsong.

2010 har ändå vart ett bra år -om man bortser från d dåliga lixom!

Men, men vi lever, jag älskar fortfarande jakt och hundar.

Tror även att 2010 är första året någonsin som vi INTE haft inbrott i verkstaden!

Kram på 're -d blir bara bättre nu =)

Anonym sa...

Ja, det gånga året låter minsann inte alls för roligt" Du får be sonen krya på sig och hoppas nu innerligt att 2011 blir bättre!

Mvh Nordjämten

Carro sa...

Hittade hit via Anna!

Läste igenom ditt elände och det låter tufft.
Hoppas verkligen 2011 blir ett bättre år på alla fronter!
Bilar, vattenläckor och hastigt insjuknande hundar pga olycka är ändå små saker i det långa loppet, det viktigaste är familjen!

Ta hand om dig och dina!

Carro sa...

Var har du förresten köpt snöskorna??
Är du nöjd med dem?

Carro sa...

Var har du förresten köpt snöskorna??
Är du nöjd med dem?

U.R sa...

Hej Carro!

Din omtanke värmer! Alla andras också, föresten.. :)

Det går sakteliga framåt.. Kommer ett inlägg med lite mer info. Snöskorna kommer faktiskt från Jula och har provat modellen tidigare och både då och nu funkar det bra! Är ju en viss teknink. :) Ska prova mer på söndag. Har ett spec uppdrag med två kultingar som börja ge sig in i trädgårdar. Dem ska jag nog kunna komma i fatt med snöskorna!