2010-12-02

Nä nu gör vi ett försök igen!

Ok, sugen är tappad och motgångarna staplas på varandra... De senaste molnen på himlen är faktiskt av värdslig natur. En vattenläcka i köket, för mycket snö så det inte går att jaga mer, en sprucken vindruta på bilen.. och sedan sluta med nikotin på det! Och det är då de senaste veckorna..

Men vad ska man göra? Bryta ihop och ge upp? Äh... Nu får det vara nog! Det finns nog solsken även efter allt elände.

Jag har faktiskt jagat en del även om denna säsong mer har givit negativa erfarenheter. Jag lyckades bomma på en älg för första gången i mitt liv. En ny erfarenhet som troligen kommer förr eller senare om man jagar en hel del. I detta fallet var det bara dumt att skjuta. För kort håll och en felbedömning helt enkelt. Jag hade en millisekund på mig att bestämma mig och valde fel. Så kan det vara. Men det blev en bom och inte en skadeskjutning och bara det är en tröst i sig.

Någon ny hund blir det inte på ett tag. Sonens allergi har inte vänt så då vil jag inte chansa. Allt har väl sin tid i livet och nu får jag, för första gången i mitt liv, lägga jakten lite längre ner på listan.

Och jakten med hund är rätt så över här nu iaf. Det är för mycket snö helt enkelt. 50-60cm är inte nådigt! Så även i år försvinner det ungefär 2 månader av hundjakten.. :( Men jag får väl turnera runt där det går att släppa hund. Men på hemma markerna blir det nog enbart att jaga räv och mata de vilda klövdjur som finns kvar. Ska nog hinna med att vaka en och annan gris också. :)

5 kommentarer:

Asle sa...

Godt å höre at du er tilbake på banen:) En bom (heldigvis helbom!) gjör bare at man skjerper til seg. Jeg måtte få flere på rad samme år for å skjerpe meg. Bare å innse at man må trene mer. Mye snö dere har forresten, her i Finland er det under 10 cm.

annobert sa...

Tack ska du ha!

Så då har du ingen wachtel alls nu då?? Synd att sonen har allergi annars kunde du gott fått läna min ett tag.

Ska ha ryssvalpar efter årsskiftet om allt går som planerat.

Annars får du komma upp och jaga lite. Dalaran lr Hälsingland =) Bara att välja!

Finns aktiviteter för övriga familjen oxå!

U.R sa...

Anna, Man kan aldrig vara utan wachtel! Det kommer alltid finnas minst en sådan i huset, tror jag..

Jag har ju haft lite missflyt med wachtlarna, men iofs.. har ju sysslat med dem i snart 20 år eller så.. :)

Anders sa...

Trevligt att se dig tillbaka i Internet världen :)

annobert sa...

okej då, jag skulle mer än gärna skaffa en till. Mina hundar brukar vara helt slut emellan!

Efter björnjakten gick wachteln å gömde sig bara jag tog i bössan! hahaha, stackaren. Han e min enda björnhund....