2008-08-18

Lååång bock premiär.. Del 1 Morgonen..

Verkade först som det inte skulle bli någon bockjakt för mig. Sonen hemma blev sjuk och var febrig och hostade hela natten. Så det blev ingen sömn i fredagskväll..

Men iaf.. vid 03.00 så började jag få ihop mina prylar och körde till Södra S. Väl framme så hade jag planen att se om ngn av de bockarna jag såg sist skulle vara ute. Tyvärr så konkurrerade jag om denna plats med 30 kvigor. Där insåg jag mitt nederlag.. :)

Så jag smög en runda iaf. Såg en räv som smet undan, samt ett rådjur som stod i havren som hoppade i väg. Omöjligt att skjuta. Bestämde mig då för att köra till A-skruv och kika lite.

På vägen upp såg jag ett rådjur vid huset där markägaren bor. Men struntade i det så länge iaf.
Stannade mitt i marken och smög runt lite på åkrarna. Såg en get med kid. Kollade åteln och smög sen ner mot huset för att se vad det var för något. Visade sig vara en liten ful bock. Ett långt horn och sen ett kort. En ganska ungbock. Tyvärr hade jag fått skjuta rakt igenom trädgården, och utan för markägarens fönster så jag la ner det. :)

Framåt sjutiden så ringde jaktledaren i älglaget och berättade de hade kört på en älg på fredagkvällen. Han hade varit där, men jämthunden spårar så dåligt, så de hade släppt direkt utan resultat. Så han undrade om ngn av mina odjur var med, så jag kunde kika lite.

Känndes ändå som dagen var rätt körd, och jag var ju nära, så jag körde bort och tittade lite. Såg iaf en del glas, inga bromsspår, men väl en viltolyckssnitsel, på VÄNSTER sida av vägen..

Bytte om, tog ut Gammeltiken och på med spårhalsband och sele. Jag hittade en del spår ocyh såg rätt snabbt att det nog varit flera älgar med. Ringade runt och tyckte tiken hade ett spår iaf.. så jag hängde på.. vi gick i en stor båge och kom in i en plantering, där gick vi upp en älg iaf. Hade jag nu konstaterat några skador hade jag nog släppt, men jag ville inte köra slut på henne redan. Hittade ingen lega, men hängde på älgen.. En bra bit! Ringde och meddelade jaktledaren lite då och då för att få lite mer tillstånd.. :) Vi spårade den i drygt en och en halv timme och kom väl ca 5-6 km på den tiden.. Sen gick den ur marken och ingen konstaterad skada.

Så då gav jag upp. Lite surt! Det enda possitiva var väl att tiken spårat kanonbra!

På vägen tillbaka, då var väl klockan runt halv tio, så ser jag ett rådjur på en åker utmed vägen. Rätt långt håll, men jag konstaterar det iaf är en bock. Så ner på knä och stöd på en stängselstolpe och komenderar ligg. Tyvärr så ser hon nog rådjuret ungefär när jag ska skjuta. Så hon rycker till och jag droppar skottet precis under. Bocken hoppar till och stannar till igen. Nu väldigt fundersam på vad för något brunt som ylar och hoppar i kanten på åkern. Hon lär sig aldrig att var tyst när det smällt! Men jag hinner iaf få stöd och får in bocken i kikaren som gör ett karaktäristiskt luftsprång i smällen. Inser då att detta var ganska långt håll. Stegar till 170m..

Bocken har iaf rusat 50m med ett skott långt fram i bogen. Så.. släpar ut bocken och lägger den vid vägen och ska ta bilen dit.

Men så blev det inte riktigt. ..

Forstättning följer.. :)

Ja, just det jag.. ska bjuda på hus idag så vi får väl se om jag är några miljoner fattigare i kväll... :)

2 kommentarer:

Calle sa...

Hallå du!

Nog är det välstädat, bara bott här en vecka nu och studierna har inte dragit igång än. Vi får se hur det ser ut om några månader! :)

Du har och göra ser jag. Husköp, eftersök, bockar och mer därtill. Lycka till i höst! Vi kanske ses!

Mvh,

UR sa...

Japp, ge dig aldrig in i ett husköp med budgivning! Det tar på nerverna! :D