2008-09-26

Älgar..

Jag och båda barnen tog en skogstur utanför huset. Främst för att leta svamp. vi hade ju tur att hitta en massa spännade.. vildsvinsbök, älgbajs och en kotte ekorren hade ätit på och även rester av en duva som höken tagit. Väldigt spännade för en två och en fyraåring!

Men det mest spännade var när vi kom fram till hygget bakom huset och det stod två älgar där! Vi smög upp i ett torn vid hygge, alla tre. (hur smidigt det nu kan vara med två små barn) Jag lockade ett par gånger och se på tusan om inte den lilla pinntjuren svarar och kommer mot oss! G lockade också och var mäkta impad då älgen svarade! Hade tjuren på 25 meter och kon stod lite längre bort och funderade.. till slut klarade inte lilldamen spänningen utan siktade på dem och skrek "PANG" så till och med jag blev rädd. :) till storebrors stora förtret!

Det visade sig att småländska älgar inte riktigt klarade av att bli låtsasskjutna av en blond två åring utan sprang i alla fall iväg 100m och stod och såg oss gå hem, hela vägen. :)

En riktigt kul kväll som mest är oss på landsbygden förunnat.. ;)

Inga kommentarer: