2008-09-29

Produktiv dag..

Gårdagen ägnades åt lite alla möjliga jaktrelaterade saker. Först var jag och köpte ett par hundra kilo foder. Sen fyllde jag på en av automaterna, samt placerade dit en saltsten. Blev en ganska rba foderplats. Kort kommer...

Sen var jag och fyllde fodertunnan vid en åtel, där det itne varit världens aktivitet. JAg ska nog passa på att tjära lite mer nästa helg. Passade även på att flytta en foderplats och bygga om ställningen till tunna. Blev rätt bra faktiskt. Kanske kan vara så att den får tjänstgöra som åtel sen men det beror på hur grisarnas utveckling blir på marken och om jag nu kanske kan byta till mig ytterligare 400 ha med enbart grisjakten. :)

Flyllde även på automaten vid åtel här hemma.

Därefter var tanken att vi fyra som arrenderar en mark bit en bit hemifrån skulle träffats och bestämma vilka dagar vi ska ha gemensamma jakter. Gick väl så där bra.. Vi blev två stycken iaf.. :) Fick karta på marken nu iaf. Såg get med två kiddar på ett av jättehyggena, tyvärr för långt bort.

Sen smög vi ner till en igenvuxen sjö på marken för att testa lite ankor. Ok, är nog lite tidigt med sträckänderna, men vi körde på vinst och förlust. Och det kom nog ett 20 tal iaf. Var av två inom håll som båda föll. Ett paktet och den andra kutade undan, men lilltiken spårade ganska enkelt upp den och lämnade av båda två, hyggligt snyggt. Nu blir det nog en fodertunna där inom det närmaste så får vi väl se..

En rätt bra dag faktiskt. :)

2 kommentarer:

XJAKT sa...

Coolt med änderna. Hoppas det går bra med vildsvinen. d blev en liten skogspromenad idag. (Tanten i Stockholm)

XJAKT sa...

Coolt med änderna. Hoppas det går bra med vildsvinen. d blev en liten skogspromenad idag. (Tanten i Stockholm)