2009-04-08

Kycklingpasta med fetaost och ruccola

Ok, ett busenkelt och ruskigt gott kycklingrecept!
Och kom inte med några tramsidéer om glasbitar etc! ;)

Ta 3-4 stora kyckling filéer och putsa dem och skär i tärningar. Stek till dem med salt och peppar efter smak och behov. Vill man lyxa till det hela tar man en näve färska champinjoner och steker till dem också. Under tiden fixar du till lite kycklingbuljong, som du gör starkare än enligt vad det står på paketet. Du ska ha ca 3dl och kör med en hel tärning till det. Då kycklingen är färdig stekt så häll över buljongen och häll på en dryg halv deciliter med balsam vinäger.

Medans du har styrt med kyckling och buljongen har du också satt igång pastavatten. För egen del kör jag med tagliatelle till detta. Dessa brukar koka i ca -7-8 minuter och det är precis lagom att låta kycklinggrytan stå och puttra medans pastan blir klar.
Då pastan är klar, häll av vattnet, häll över kycklingröran och blanda runt. Ta en stor näve ruccola och fetaost tärningar och blanda i.

Detta är en maträtt som är helt i linje med min matliga övertygelse; Gott, enkelt och snabbt.

Inga kommentarer: