2008-07-08

Lax i ugn

Lite mer mat nu då.. Just nu har jag ju en hel del tid att skriva, så där av alla dessa inlägg..

Ok, Lax i ugn, busenkelt och snabbt. Just snabb mat är något som blir mer och mer viktigt för mig. Snabbt hem från jobbet, till dagis och hämta de små, (som oftast är ganska så trötta och hungriga), hustrun kommer hem om en stund och för att även hon ska hinna få lite tid över innan barnen ska nattas, så är det bra om maten är klar.

Jag vill även klargöra att snabb mat inte är det samma som snabbmat. Snabb mat är bra mat som ändå går snabbt.

Åter till receptet

Borde vara lämpligt för 4 vuxna

4 st frusna laxbitar.
1 burk Creme Fraiche
1 paket matlagningsgrädde
Diverse kryddor

Sätt ugnen på ca 200 grader. Sätt samtidigt på vatten till riset. Lägg fisken i en teflonpanna. Ta en bunke (det heter så i småland) och slå i CF och grädden. Blanda ihop det till en jämn smet. Slå i lite pressad citron, dill och citronpeppar. En specialitet som är kanongott för detta är "Vägga Fiskkrydda" från Vägga Rökeri i Karlshamn.

Blanda ihop allt i bunken. Ta lite fiskkrydda på fisken och häll över smeten över fisken.
In i mitten av ugnen i ca 20 min.

Servera med riset och som tillbehör gärna gurka och gröna ärtor.

Som sagt, snabbt att göra och inga förberedelser! :)

Kommer snart mer mat, nästa gång en egen enkel variant av älgkebab!

Inga kommentarer: