2008-07-30

Mera mat.. Vildsvinsfärsbiffar!

Busenkelt och snabbt!

Det finns ett otal varianter på denna biff i panna, men detta är min variant, för oss som anser att såsen är viktig! :)

500 g vildsvinsfärs (funkar med blandfärs, men inte lika kul)
1,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1,5 msk. potatismjöl
1 dl mjölk1 msk smör eller margarin
5 dl Kelda mellangrädde
2 msk soja
1. Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.
2. Bryn matfettet i en stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan.
3. Stek 4 min på medelstark värme. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ytterligare 4 min. 4. Ta upp biffarna, häll i grädden och sojan i stekpannan och rör om. Lägg i biffarna och låt dem puttra i såsen 3-4 min.

Severa med kokt potatis och grönsallad. Väldigt poppis hos barnen!

Inga kommentarer: