2008-07-15

Älgkebab

Ok, äta måste man ju...

Nedan är egen uppfinning:

Ta en älgstek (bogstek, fransyska spelar inte så stor roll vilken del.) och låt den halvtina.
Ta en skarp kniv och skär tunna skivor av den frusna biten. Tunna spånor, kan man säga.

Lägg dem i Chili Glaze, Tror det var Santa Maria el dylikt. Blanda runt dem i detta, slå på lite vitlökspeppar efter behag och lägg dem på en stekpanna eller varför itne en Murika, utomhus?

Stek dem ganska hårt, gärna så de små bitar bli lite krispiga.
Jag själv föredrar att göra wraps med tunnbröd, men pita bröd funkar.
Servara med sallad, tomater, gurka, lök, osv.. Bara improvisara.
Jag brukar göra en väldigt enkel dressing, med gräddfil och vitlök, peppar och lite salt. Enkelt och gott.

Bara prova sig fram! :)

Inga kommentarer: