Ur Svenk Jakt 5/2006
Grillade rådjursspett. Rådjurskött är oftast mört redan efter en kort hängningstid och det passar utmärkt till både långkok och den snabblagade måltiden. Här kommer tre lite annorlunda rådjursrecept.
4 personer
700 g rådjursbiff4 potatisar3 tomater8 kvistar persilja2 msk soja4 vitlöksklyftor1/2 msk råsockersalt och peppar1 dl vetemjöl1 ägg2 dl ströbröd1 l friteringsolja8 spett
Dela ryggbiffen på mitten och skär åtta långa jämna bitar på längden, trä upp på blötlagda spett i lämplig längd.Blanda soja, socker, pressad vitlök och lägg i köttet för en snabbmarinering. Skiva tomaterna i centimetertjocka skivor och peta bort kärnorna, dubbelpanera med mjöl, ägg och ströbröd, strö lite salt i mjölet.Skär potatisen i jämna stavar och lägg på ett uppsugande papper eller duk. Värm oljan till 180 grader och fritera potatisen till en gyllenbrun färg.Håll potatisen varm och grilla eller stek köttet hastigt. Fritera först tomaterna och sist persiljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar