2008-10-20

2008-10-20 17.55 Det absolut sista

I dag, på ovan klockslag så somnade Sally in på djursjukhuset.

De upptäckte att hon hade livmodersinflamation. Detta kunde vara orsaken till njurproblemen, men inte säkert. Enda lösningen var operation, men hon hade även ett blåsljudpå hjärtat samt allmänt nedsatt på grund av njurarna. Jag valde att inte operera henne då utsikterna för henne att kunna jaga igen dels var för små, samt att hon faktiskt var över nio år.

Det är inget lätt beslut. Den som tycker det och enkelt kan avliva sin hund efter nio år bör nog fundera över om de över huvudtaget bör ha djur. Saknar man den empatin så är man nog illa ute.. på många plan.

Jag kommer sakna Sally en hel del då hon ibland gjorde hundjobb så man fick en tår i ögat. Just nu känns en ny valp ganska avlägset, men jag vet att det nog kommer.

Nu jagar Sally i evigt stora marker med ständiga nya upptag.

5 kommentarer:

Sparris sa...

Jag beklagar, vet hur de känns.....

Andreas sa...

Beklagar sorgen, det är aldrig kul att låta sina djur somna in, men med tanke på situationen gjorde du självklart det rätta valet. //Andreas

RamboRonnie sa...

Fy fn alltså. Lider med dig. Det där är ju något av det värsta man kan ställas inför. Med tanke på omständigheterna var det ju rätt val men det är ju föga tröst när man går därifrån med ett tomt koppel.
Beklagar verkligen.

XJAKT sa...

Förstår dina känslor.
Har själv tagit bort hund, det är inte kul. Den är ju inte bara en jaktkamrat utan också en familjemedlem

UR sa...

Det finns en hel del omtäksamma människor i detta land. Tack för era sympatier! Detta var min 4e hund jag fått avliva under de senaste 7 åren och det blir aldrig enklare hur många gånger man utsätts för detta.

Men just nu vet ajg att det var rätt beslut och hon nu jagar vidare i hundhimlen. Eller som sonen resonerar, dvs att Sally nu är en hundängel.