2008-10-06

Trevlig rapport!

Jag hade en kull på lilltiken för ett par år sedan. Det är väl hundarnas tredje jaktsäsong nu, på riktigt iaf.

En av valparna hamnade ganska nära här hemma och kille som har den är stormnöjd, vilekt jag kan förstå. Han ringde i lördags och var lyrisk och vill ha en valp till omg! :)

Tiken hade i första såten kört ut en bock i ett drev, därefter en get med kidde där kidde blev skjuten. I nästa såt hade hon först haft ståndskall i 5-10 min och därefter drivit ut en 8taggad älgtjur förbi en passkytt som hon sen drev 5-6 min. Sedan in igen.. ståndskall på 3-4 min och driver ut ko och två kalvar till nästa passkytt.

Sen tillbaka och liten förflyttnign i såten där hon kommer på grisar. Driver väl en rödgris i 10-15 min i såten och sedan ut till en skytt som fäller den. Därefter hämtar hon ytterligare 4 grisar med fyra olika drev ur samma såt. Tyvärr ingen mer gris skjuten. Den hund kan nog bli riktigt bra! Hoppas han kan starta på ett grisprov i höst och testa en kull på henne till våren. DÅ ska jag ha en valp. Jag har jagat med de flesta hundar i hennes stamtavla och vet en hel del om dem så jag tvekar inte en sekund. :)

2 kommentarer:

EW sa...

Hallå, det låter som en trevlig helg ändå ;o)
Var ute och blåste i lockpipan imorse men såg inget, vilket inte säger mkt då det inte är lätt att se mickel i höstens alla färger.

Läste jag valpkull på g???
Mmm, det låter det!

Hade!
-E

UR sa...

Japp, men inte hemma. Men blir det en kull, dvs Dina blir mormor, så ska jag bara få igenom en valp till hemma! :D